Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Straatdealer die al ‘kokend’ met cocaïne in theeglas werd gepakt in Utrecht hoort celstraf tegen zich eisen

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een straatdealer uit Utrecht die al kokend werd gepakt bij een inval.

Agenten vielen op 16 december 2020 een flatwoningen aan de Rooseveltlaan binnen in een onderzoek naar drugshandel. Ten tijde van de inval werd er in de keuken gekookt. Er stond een pand op het vuur met daarin een theeglas met cocaïne. Een 27-jarige Utrechter was ook aanwezig en is aangehouden en vastgezet op verdenking van drugshandel.

In het onderzoek voorafgaand aan de doorzoeking had de politie de telefoon van de verdachte getapt en hem geobserveerd. Hieruit bleek dat hij contact had met tientallen harddruggebruikers. In de gesprekken werd gesproken over ‘wit’ en ‘bruin’, ‘voor de neus’ en ‘voor de roken’. Ook werd er gesproken over hoeveelheden, prijzen en ontmoetingsplekken. ‘Lange’ zoals zijn werknaam was, opereerde vooral in Kanaleneiland, Overvecht, Papendorp, Houten, IJsselstein en Nieuwegein. De politie observeerde ook een aantal transacties tussen de verdachte en klanten.

Verder bewijs werd gevonden op de dag van de aanhouding zelf. In de woning werden wikkels met cocaïne, amfetaminepillen en de dealertelefoon gevonden. Bij fouillering werd een groot contant geldbedrag gevonden. Na de aanhouding zijn meerdere klanten gehoord die verklaarden drugs van de verdachte af te nemen. Dat alles maakt dat de officier van justitie bewezen vond dat de man in harddrugs dealde. Tegen de Utrechter is een celstraf van twaalf maanden onvoorwaardelijk geëist. Daarnaast vroeg de officier van justitie om de goederen die te maken hebben met de drugshandel, en ook het contante geld en zijn auto af te pakken. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.