Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Hoger beroep liquidatie café La Creme in Marrakech voor tweede keer uitgesteld

Het hoger beroep rond de liquidatie bij café La Creme in Marrakech is voor de tweede keer uitgesteld.

De zaak zou recent van start gaan bij het gerechtshof in Marokko. Al eerder werd besloten om de zaak uit te stellen. Dat was op verzoek van de advocaten om zich goed te kunnen voorbereiden. Nu is de rechtszaak voor een tweede keer uitgesteld. De strafkamer van het Hof van Beroep in Marrakech heeft de zaak ingepland voor 18 mei.

In november 2017 werd de zoon van een Marokkaanse rechter per vergissing doodgeschoten door de schutters. De daders hadden eigenlijk Mustapha F. alias ‘Moes’ moeten liquideren maar die zou even voor hun aankomst van stoel zijn gewisseld. De politie stelde een onderzoek in en hield al snel twee Nederlanders aan op verdenking van het uitvoeren van de moord.

De twee schutters, de 30-jarige Shardyone S. en de 26-jarige Edwin R.M., hebben in verband met hun rol  uiteindelijk de doodstraf opgelegd gekregen. Dat betekent dat ze levenslang zullen vastzitten aangezien Marokko de doodstraf sinds 1993 niet meer heeft voltrokken. Vijftien andere personen hebben in verband met de liquidatie bij café La Creme in Marrakech straffen van 3 maanden tot 20 jaar opgelegd gekregen.

Ook het doelwit ‘Moes’ is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor onder meer drugshandel. Hij kreeg 15 jaar cel van de rechter in Marokko. Zijn café en andere bezittingen zoals peperdure wagens zijn in beslag genomen. Ook de broer van het doelwit is veroordeeld tot een langdurige celstraf van 8 jaar.