Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Strafzaak van start rond liquidatie advocaat Derk Wiersum Mocro Maffia kroongetuige Marengo-proces

De strafzaak rondom de liquidatie van Derk Wiersum, de advocaat van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B., gaat vandaag van start.

De 37-jarige Giermo B. uit Almere en de 32-jarige Moreno B. uit Rotterdam worden ervan verdacht de liquidatie op Wiersum te hebben uitgevoerd. Na de moord startte de politie een groot onderzoek wat leidde naar de verdachten. Via camerabeelden en afgeluisterde gesprekken kreeg de politie bewijs in handen tegen de mogelijke uitvoerders van de liquidatie. Een derde verdachte, Anouar T., naar verluidt een neef van Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht de gestolen auto’s te hebben geleverd. Hij staat vandaag nog niet terecht.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Volgens B. zou de (destijds)  meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties.