Stropers doden neushoorn in Franse dierentuin en zagen hoorn eraf

In een Franse dierentuin hebben stropers een neushoorn doodgeschoten en zijn hoorn afgezaagd en meegenomen. De zéér opmerkelijke roof vond plaats in de dierentuin van het Noord-Franse Thoiry.

Stropen is een groot probleem in Afrika en andere exotische locaties. Dat een dier doodgeschoten wordt door stropers in een dierentuin in Europa is een unicum. In Zuid-Afrika was het vorige maand raak bij twee jonge neushoorns in een opvangcentrum.

De daders sloegen afgelopen nacht toe en schoten neushoorn Vince drie kogels door de kop. Vervolgens gebruikten de stropers een kettingzaag om de kostbare hoorn los te zagen. Twee andere neushoorns in het verblijf bleven ongemoeid. Waarom de daders ze met rust hebben gelaten is een raadsel maar mogelijk heeft het te maken gehad met tijdgebrek. Een neushoorn doden en de hoorn eraf zagen neemt best veel tijd in beslag.

De hoorn van neushoorns is best wel kostbaar omdat er in China medicijnen en andere dingen mee gemaakt worden. De prijs kan zéér hoog oplopen en dat wisten de ‘stropers’ ook.