Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Taakstraf geëist tegen zoon zangeres Glennis Grace voor supermarktruzie Jumbo Amsterdam

Het Openbaar Ministerie heeft een taakstraf geëist tegen de zoon van zangeres Glennis Grace in verband met de supermarktruzie in een Jumbo in Amsterdam.

De twee minderjarige verdachten hoorden taakstraffen tot 120 uur tegen zich eisen, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Het OM verdenkt beide jongens onder meer van openlijke geweldpleging in de supermarkt in het centrum van Amsterdam in februari van dit jaar.

De inmiddels 16-jarige jongen heeft een taakstraf van 120 uur tegen zich horen eisen, daarvan is 40 uur voorwaardelijk. Daarnaast heeft het OM de kinderrechter gevraag de jongen een contactverbod met de aangevers en een locatieverbod bij de supermarkt op te leggen voor de duur van 1 jaar. Ook heeft het OM een leerstraf (35 uur) in de vorm van een training agressiecontrole geëist.

Tegen een 15-jarige vriend van de jongen is een taakstraf van 50 uur geëist. Zijn rol in het openlijk geweld is volgens het OM kleiner. Hij zou volgens een woordvoerder van het OM ook minder strafbare feiten hebben gepleegd. De rechtbank doet binnenkort uitspraak. Tegen Glennis Grace en andere verdachten werden ook taakstraffen geëist voor het geweld.