Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Taghi’s advocaat Inez Weski hoort vandaag of ze vast blijft zitten voor deelname criminele organisatie

De rechter-commissaris gaat bepalen of advocaat Inez Weski vast blijft zitten inzake deelname aan de criminele organisatie van haar cliënt Ridouan Taghi.

De advocaat van hoofdverdachte Ridouan Taghi in het Marengo-proces, Inez Weski, is afgelopen vrijdag aangehouden op verdenking van schending van geheimen en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat Taghi via Weski contact heeft gehad met de buitenwereld terwijl hij vastzat in de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Om die reden zijn de woning en het kantoor van Weski doorzocht.

Vandaag wordt duidelijk of het OM Weski langer wil vasthouden. Als dat het geval is, moet ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Haar voorarrest kan met maximaal veertien dagen verlengd worden. De aanhouding van Weski heeft direct gevolgen voor het Marengo-proces. De zitting van dinsdag is uitgesteld na een verzoek van de advocaten die het woord zouden voeren. Het proces gaat over meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist en op 20 oktober staat de uitspraak gepland. Of dat ook gaaf lukken valt nog te bezien.