Aanhoudingen in Rotterdam in onderzoek FIOD naar belastingfraude

De FIOD heeft in Rotterdam aanhoudingen verricht voor belastingfraude.

Op maandag 17 april heeft de FIOD twee Rotterdamse mannen gearresteerd op verdenking van fraude met de inkomstenbelasting en de omzetbelasting. De mannen van 53 en 78 jaar werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De FIOD heeft doorzoekingen verricht in twee woningen en een bedrijfspand in Rotterdam en heeft daarbij digitale en fysieke administratie in beslag genomen.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een melding van de Belastingdienst. De 53-jarige verdachte voerde als ondernemer reparaties uit aan huishoudelijke apparaten en de man van 78 was als aandeelhouder betrokken bij de onderneming. Het tweetal heeft vermoedelijk gedurende meerdere jaren geen aangiften of opzettelijk onjuiste aangiften inkomstenbelasting en omzetbelasting ingediend voor de onderneming.

Uit onderzoek van de Belastingdienst naar de bankrekeningen van de 53-jarige verdachte kwam naar voren dat hij bedragen ontving op zijn privé-bankrekening voor verrichte werkzaamheden als ondernemer. Deze bedragen zijn niet teruggevonden in de aangiften inkomstenbelasting of omzetbelasting.

Het Functioneel Parket leidt het onderzoek en zal verdere stappen ondernemen om de zaak te onderzoeken en de verdachten te berechten. Fraude met belastingen is een ernstig strafbaar feit en de overheid treedt hier hard tegen op om de integriteit van het belastingstelsel te waarborgen.