VIDEO: Tandarts die ingreep uitvoerde op hoverboard riskeert gevangenisstraf
© YouTube

Tandarts die op hoverboard reed tijdens behandeling patiënt veroordeeld tot 12 jaar cel

Een tandarts die op een hoverboard reed tijdens de behandeling van een patiënt, is veroordeeld tot een langdurige celstraf.

De bizarre praktijken van tandarts Seth Lookhart ‘hebben bijna het leven gekost van meerdere personen’, aldus rechter Michael Wolverton van het Hooggerechtshof van Alaska tijdens de uitspraak.

Enige tijd geleden dook er een video op waarin te zien was hoe de tandarts aan het werk was terwijl hij op een hoverboard reed. Kort daarna werd een onderzoek ingesteld naar de praktijken werkwijze van tandarts Lookhart.

‘Wat je deed was schandalig, narcistisch en gek’, aldus één van de patiënten tegen de tandarts tijdens de rechtszaak. In januari werd hij schuldig bevonden aan tientallen verschillende aanklachten waaronder fraude.

Bewijs dat tijdens het proces werd voorgedragen, toonde aan dat patiënten zonder toezicht werden achtergelaten terwijl ze verdoofd waren, ademhalings- en hartcomplicaties hadden en in sommige gevallen bijna zijn overleden.

Bij sommige patiënten bleek, nadat ze wakker werden na een narcose, de verkeerde tand of kies te zijn verwijderd. De rechter heeft de tandarts veroordeeld tot 12 jaar cel voor fraude en alle andere zaken aangetroffen tijdens het onderzoek.