Tas met stapels cash per toeval aangetroffen na melding over man met vuurwapen

De politie in Rotterdam heeft na een melding over een gewapende man een tas vol met cash aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten stelden woensdagavond een onderzoek na een melding van een mogelijk vuurwapen in de omgeving van de Chinese Tuin. Drie mannen sloegen op de vlucht waarna er een achtervolging werd ingezet. Twee van hen werden via een speciale benaderingstechniek, die voor gevaarlijke verdachten wordt ingezet, bij de Pruimentuin aangehouden. De derde verdachte werd aangehouden nadat een politiehond de man had gebeten in zijn been. Het gaat om een 22-jarige en twee 27-jarigen, alle drie Rotterdammers.

In een auto vlakbij werd een man aangetroffen die de politie vertelde dat hij onder bedreiging van een vuurwapen zou zijn beroofd. Het slachtoffer zou naar eigen zeggen met twee vrienden zijn, maar die twee waren niet bij de beroving aanwezig. Later bleek dat zij bij een 85-jarige man naar binnen waren gevlucht, en zich in zijn huis schuil hielden. Via aanwijzingen van getuigen vond de politie hen. Er is met alle drie gesproken.

De grote verrassing kwam echter toen de 85-jarige man later op de avond in zijn woning een tas met diverse stapels geld vond. Het ging om duizenden euro’s. De man belde de politie en agenten hebben het geld opgehaald en in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.