Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Taskforce Nederlandse en Belgische politie pakt in twee maanden tijd ruim 8000 kilo cocaïne en cash

De Nederlandse en Belgische politie hebben een nieuwe samenwerking gestart met Taskforce Fortius om smokkel en handel van cocaïne tussen de Antwerpse haven en Nederland aan te pakken.

Deze nauwe samenwerking tussen België en Nederland heeft volgens de politie als doel de Antwerpse haven onaantrekkelijk te maken voor vooral Nederlandse drugscriminelen. Het blijkt dat maar liefst tachtig procent van de verdovende middelen die in Antwerpen binnenkomen, bestemd is om naar Nederland te worden vervoerd door Nederlandse criminelen. Vanuit Nederland gaat het vervolgens door naar andere Europese landen.

In slechts twee maanden tijd is al een tiental verdachten aangehouden en zijn grote geldbedragen en -hoeveelheden drugs in beslag genomen, waaronder ruim 8000 kilo cocaïne. ‘Met Fortius richten we ons niet alleen op het kopstuk van een crimineel samenwerkingsverband, maar juist op de personen en bedrijven die dat netwerk draaiende houden; daarbij telt dus elke rol. De Taskforce Fortius pakt de uithaal/import, opslag, handel en distributie van cocaïne aan. Hierdoor wordt z’n crimineel samenwerkingsverband ontwricht.’ Aldus Andy Kraag van de Dienst Landelijke Recherche.