Tassen met kilo’s drugs en aanhoudingen na achtervolging politiehond in bollenveld

De politie heeft na inzet van een politiehond twee mannen op de vlucht in een bollenveld bij Hulst aangehouden.

De twee verdachten werden woensdag 19 mei aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Agenten troffen 2 kilo harddrugs aan en in de auto waarin het duo reed lagen inbrekerswerktuigen. De politie vermoedt dat zij betrokken zijn bij vier auto-inbraken.

Op woensdag rond 00.10 uur gaven agenten de bestuurder op de Bossestraat een stopteken voor een verkeerscontrole. De bestuurder negeerde dit stopteken en reed met hoge snelheid verder waarop de agenten de achtervolging inzette. Via onder andere het Rechtepad, Rapenburg en de Sasdijk stopte de auto uiteindelijk op de Plaatstraat. De 31-jarige bestuurder uit Vogelwaarde probeerde via een sloot weg te vluchten. De 32-jarige bijrijder uit Vogelwaarde werd direct aangehouden.

Een politiehond kwam ter plaatse en die weet in een bollenveld het spoor naar de vluchtende verdachte vinden. De man is aangehouden. Tijdens zijn vluchtpoging heeft hij plastic tassen met vermoedelijk harddrugs achtergelaten. Deze zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.