Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

20 jaar gevangenisstraf plus tbs voor moord op klaarlichte dag in Kerkrade

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar plus tbs voor de moord op zijn vriendin in Kerkrade.

De 54-jarige Roberto H. heeft bekend dat hij zijn ex-vriendin, met wie hij zo’n 8 jaren een relatie heeft gehad, om het leven heeft gebracht. Volgens H. ging het om een ongeluk. Hij wilde, ondanks een contactverbod waar hij zich aan moest houden, met het slachtoffer praten en is daarom die dag (10 juli 2019) naar haar woning gegaan toen hij wist dat zij thuis was. Volgens H. sloeg het slachtoffer hem, waarna het mes, dat hij bij zich had, op de grond viel. Het slachtoffer pakte dit mes volgens H. vervolgens op en stak hem. H. stelt dat hij zich tegen deze aanval moest verdedigen en dat hij daarbij te ver is gegaan en de vrouw op deze wijze om het leven is gekomen.

De rechtbank Limburg gelooft dit niet en heeft de man schuldig bevonden en veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en tbs. De straf is lager dan de levenslange eis van de officier van justitie. Verder moet hij aan de vader en moeder van het slachtoffer een schadevergoeding van elk 17.500 euro betalen.