Taxichauffeur Hoek van Holland 27 keer gestoken

Zondagavond is in het centrum van Hoek van Holland een taxichauffeur neergestoken. De 21-jarige man was aan het werk toen hij op de hoek van de Scheepvaartstraat en de Harmoniestraat werd neergestoken. De politie kreeg rond 18:00 een melding en trof de man zwaargewond op straat. Er werd eerst gedacht dat de man vier keer gestoken zou zijn maar nu blijkt dat de taxichauffeur 27 keer gestoken is.

Een bekende van het slachtoffer heeft gemeld dat de taxichauffeur een jongen en meisje had opgepikt in het Westland. Waarschijnlijk zijn de twee van Poolse afkomst. In het centrum van Hoek van Holland ging het bij het afrekenen helemaal mis, en zou de 21-jarige man van achteren in zijn borst zijn gestoken. Hij vluchtte naar buiten, maar werd weer aangevallen met een mes. De man probeerde de messteken af te weren maar liep toch verwondingen op aan een long.

Na het neersteken van de taxichauffeur liepen de twee een winkelstraat in. Er is niet bekend of de man ook beroofd is van zijn portemonnee. De aanval op de man is waarschijnlijk opgenomen door bewakingscamera’s. De taxi van het slachtoffer is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Dinsdag is de taxichauffeur voor een tweede keer geopereerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.