De politie heeft taxichauffeurs uit Amsterdam aangehouden voor grootschalige oplichting van klanten met contactloos betalen.

De hoofdverdachte is een 29-jarige man uit Wateringen die ervan wordt verdacht samen met andere taxichauffeurs meerdere passagiers voor veel geld te hebben opgelicht. De chauffeurs lieten hun passagiers contactloos betalen voor hun rit. Later bleken passagiers een veel te hoge ritprijs te hebben betaald, met bedragen oplopend tot soms vele honderden euro’s per rit.

De slachtoffers zijn veelal toeristen en uit onderzoek zou blijken dat de klanten voor tienduizenden euro’s zijn opgelicht. Het zou gaan om een bedrag van rond de 35.000 euro. De hoofdverdachte is dinsdag aangehouden door de politie. Tijdens een doorzoeking werden twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Verder pakte de politie ook twee auto’s af met een totale waarde van rond de 100.000 euro.

Op woensdag 27 november werd een tweede verdachte aangehouden. Deze 20-jarige verdachte uit Amsterdam had twee taxibedrijven en ruim tien voertuigen op zijn naam staan. Het onderzoek naar de grootschalige oplichtingen is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.