De mannen uit België die tijdens een dodelijke ripdeal de No Surrender-kopstuk Briand Dalfour en Muljaim Nadzak doodschoten, zijn vrijgesproken door de rechtbank.

Volgens de rechter gaat het hier om zelfverdediging. De Belgen waren slachtoffers van een ripdeal en handelden uit noodweer toen ze de Nederlanders doodschoten in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder zelf ook om vrijspraak gevraagd voor de Belgen.

Volgens de officier van justitie schoten de vier Belgische verdachten uit zelfverdediging in het vakantiehuisje in oktober 2015. De Belgen zijn vanaf het begin in de val gelokt en dachten cocaïne te gaan kopen. Uit onderschept telefoonverkeer blijkt dat de doodgeschoten slachtoffers van plan waren om nep cocaïne te verkopen aan de Belgen. Toen ze de kopers probeerden te beroven van geld ging het mis en werden Dalfour en Nadzak doodgeschoten.

Op 14 oktober 2015 kwamen in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe No Surrender kopstuk Brian Dalfour en Muljaim Nadzak om het leven. Dit was het gevolg van een, vermoedelijk, uit de hand gelopen ripdeal. De groep uit Nederland zou mogeljk van plan zijn geweest de Belgen, die in de veronderstelling waren een partij cocaïne te gaan kopen, te rippen van hun geld.