Verdachten op heterdaad aangehouden voor bankhelpdeskfraude na melding 71-jarige man

De politie heeft na een melding in Raamsdonk verdachten op heterdaad aangehouden voor bankhelpdeskfraude.

Op woensdagavond belde een 71-jarige man de politie vanwege een telefoontje van een onbekende die zich voordeed als bankhelpdeskmedewerker. Omdat de man al eens eerder gebeld was door een zogenaamde behulpzame bankmedewerker, was hij al op de hoogte van de mogelijke fraude en waarschuwde direct de politie.

Agenten gingen zijn na de melding naar de woning van de man toe. De bankhelpmedewerker gaf ondertussen aan dat hij uit veiligheidsoverwegingen een koerier langs zou sturen om de pinpas op te halen. Toen die zogenaamde koerier arriveerde, trof hij niet het slachtoffer, maar een politieagent, aan. De verdachte, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel, probeerde nog weg te vluchten, maar kwam niet ver en is aangehouden.

In de directe omgeving hielden andere agenten de boel in de gaten en zagen een auto met gedoofde lichten wegrijden. Het voertuig werd aan de kant gezet en de bestuurder, een 20-jarige man uit Sliedrecht, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fraude.

In de auto van deze verdachte troffen agenten onder andere geld en een gestolen bankpas aan. Het onderzoek naar de herkomst van die pas loopt. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie doet verder onderzoek naar de bankhelpdeskfraude.