© Pexels

Tbs’er Pompekliniek Nijmegen gevlucht, speciaal team politie doet onderzoek

De politie onderzoekt een ontsnapping van een patiënt van de Pompekliniek in Nijmegen.

Een patiënt van de Pompekliniek in Nijmegen is tijdens begeleid verlof ontsnapt aan zijn begeleider. Dit meldt de tbs-kliniek in een verklaring. De man was buiten de kliniek op het moment van zijn verlof. Er wordt momenteel door een speciaal opsporingsteam van de politie, FastNL, naar de man gezocht.

Alle verloven bij de kliniek zijn na het incident ingetrokken, zo meldt de Pompestichting. Het is niet bekend waarom de man op verlof was en wat zijn achtergrond is.

In het verleden zijn er al eerder incidenten geweest bij de Pompekliniek. Vorig jaar ontsnapten er twee tbs’ers uit de kliniek in Nijmegen, waarvan er één snel werd opgepakt op de snelweg A12 en de ander na een paar maanden in Spanje. In november ontsnapte er nog een patiënt van de kliniek tijdens begeleid verlof, deze stak vervolgens een vrouw neer in Soest. De man werd later opgepakt in Bergschenhoek.

Het is nog niet bekend welke strafbare feiten de ontsnapte patiënt heeft gepleegd en hoe groot het risico is dat hij een gevaar vormt voor de samenleving.