Teeven weigert ten onrechte verlof Jason W.

Jason W. werd veroordeeld omdat hij lid zou zijn van de terroristische ‘hofstadgroep’. Zoals elke andere gevangene wil Jason aan het einde van zijn detentie met verlof kunnen. Maar daar is staatssecretaris Fred Teeven het niet mee eens want hij heeft zijn verzoek afgewezen. Volgens hem zou Jason W. vluchtgevaarlijk zijn.

Volgens beroepscommissie RSJ was dat ten onrechte. Het is niet de eerste keer dat Teeven ten onrechte een verzoek afwijst, want hij heeft eerder het verzoek van Samir A., ook (ex)lid van de ‘hofstadgroep’, onterecht afgewezen. De commissie kan het verlof niet afdwingen, maar eisen wel dat de staatssecretaris er opnieuw naar kijkt.

Volgens de beroepscommissie is het belangrijk dat gevangenen op verlof kunnen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op een terugkeer in de maatschappij. Dat belang weegt zwaarder dan het risico op vluchten, aldus de RSJ.

Jason W. en Samir A. hebben in de gevangenis beide een studie gevolgd. Samir A. studeerde bedrijfskunde en Jason W. heeft via de Open Universiteit geschiedenis, kunst en filosofie gestudeerd.

Hij wil niets meer met terrorisme te maken hebben en wil een ‘gewoon’ leven opbouwen, aldus zijn advocaat.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl