Wietplantage aangetroffen in leegstaande garage

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden op verdenking van handel en in het bezit hebben van softdrugs. De verdachten zijn in de leeftijd van 44 en 42 jaar. Ze komen uit Breda en Reuver.

Agenten namen polshoogte bij een adres nabij het Melkpad in Hilversum naar aanleiding van een melding van geluidsoverlast. Daar werden bij het bedrijventerrein twee ‘verdachte’ mannen gezien. Ook hing er een sterke wietgeur. Beide mannen wisten geen plausibele verklaring te geven voor hun gedrag op dit vroege tijdstip.

Verder zagen agenten ook verschillende zakken met wietplanten staan. Deze waren vermoedelijk klaargezet voor transport.

Naar aanleiding van een melding van geluidsoverlast namen agenten polshoogte bij een adres nabij het Melkpad. Aldaar werden bij het bedrijventerrein twee verdachte mannen gespot. Tevens hing er een sterke hennepgeur rondom de percelen. Hierop zijn de twee mannen aangehouden ter zake overtreding van de Opiumwet. Nader onderzoek wees uit dat in een leegstaande garage een wietplantage was gevestigd.

Daar werden in totaal 1.141 wietplanten en 508 stekken aangetroffen. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Hierbij is een 29-jarige man uit Hilversum aangehouden.

Bij de aanhouding zijn verschillende goederen in beslag genomen waaronder geld en mobiele telefoons.