Na de verijdelde ontsnapping van een kopstuk van de Mocro Maffia uit de gevangenis van Roermond, zijn veel telefoons aangetroffen bij zoekacties.

Dat meldt De Telegraaf. Na de verijdelde ontsnappingsplan werd de cel van Benaouf A. en andere gedetineerden doorzocht. Dat leverde in totaal twaalf telefoons op. A. zou volgens de krant beschikking hebben gehad over verschillende telefoons.

Na de mislukte bevrijding is A. in een isoleercel geplaatst en een dag later is hij per helikopter overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. A. zal nu mogelijk de rest van straf van twaalf jaar uitzitten in de EBI. Die straf kreeg hij opgelegd voor betrokkenheid bij de liquidatie van Najeb Bouhbouh in Antwerpen in 2012.

De Amsterdamse recherche blijkt op de hoogte te zijn geweest van de spectaculaire ontsnappingsplan. De groep Amsterdammers werd van begin tot eind gevolgd en in de gaten gehouden. Toen ze de gehuurde helikopter kwamen halen greep de politie in.

Eén van de mannen werd gelijk opgepakt en de rest sloeg op de vlucht. In Roosteren werd één van de betrokkenen doodgeschoten door de politie. Drie personen zitten vast en naar de anderen wordt nog gezocht. De politie weet om wie het gaat en is naarstig op zoek naar de mannen.