© Politie

Telefoons na tip gevonden in cel Mocro Maffia-kopstuk Saïd R. in Colombia

In Colombia zijn bij een doorzoeking in een cel van Mocro Maffia-kopstuk Saïd R., telefoons aangetroffen.

Saïd R. zit al enige tijd vast in een Colombiaanse cel in de huis van bewaring in Bogota. Na een tip van de Nederlandse politie zou zijn cel zijn doorzocht. Hierbij werden volgens De Telegraaf twee mobiele telefoons aangetroffen en in beslag genomen. Hoe de Nederlandse politie wist van de telefoons is niet bekend. Vermoedelijk worden personen waarmee R. contact heeft in Nederland, afgeluisterd door de recherche.

Saïd R. wordt samen met Ridouan Taghi verdacht van betrokkenheid bij liquidaties en grootschalige drugssmokkel. Beide staan terecht in het grote Marengo liquidatieproces. Kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij enige tijd geleden in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Daar zit hij nog steeds vast in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan Nederland. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.