Tien aanhoudingen en drie auto’s in beslag na melding achtervolging op A4

De politie heeft na een melding van een achtervolging op de A4 tien verdachten aangehouden.

Een man belden zondag het alarmnummer en vertelde dat hij samen met een vrouw in een auto reed en dat zij achtervolgd werden door meerdere personenauto’s die hen van de weg wilden drukken. Meerdere politie-eenheden werden direct door het operationeel centrum gevraagd om met spoed ter plaatse te gaan naar de A4

Bij de afslag Hoogerheide troffen agenten vier auto’s aan en een tiental personen die op de vluchtstrook stonden. Omdat het verhaal nog niet helemaal duidelijk was bevroren de agenten de situatie en probeerden zij het verhaal duidelijk te krijgen. Toen bleek dat de man en de vrouw die de politie hadden gebeld vanuit Steenbergen waren achtervolgd en dat er diverse keren was geprobeerd hen van de weg te rijden.

De politie ging over op aanhoudingen en heeft tien verdachten opgepakt. Het gaat om acht mannen en twee vrouwen. Zij variëren in leeftijd tussen 46 en 21 jaar en zijn allemaal afkomstig uit Roemenië. Alle verdachten zijn ingesloten in politiecellencomplexen. Er is aangifte gedaan en de aanleiding ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.