© Pixabay on Pexels.com

Tien familieleden doodgeschoten bij brute en koelbloedige schietpartij Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn tien familieleden om het leven gekomen bij een brute en koelbloedige schietpartij.

In de Zuid-Afrikaanse stad Pietermaritzburg zijn tien familieleden doodgeschoten in hun huis in de township Imbali. Volgens de politie zijn zeven vrouwen en drie mannen omgekomen bij de schietpartij. Een of meerdere schutters zouden het huis zijn binnengevallen, waarna de slachtoffers zijn doodgeschoten. Een verdachte werd opgepakt, terwijl een andere verdachte nog voortvluchtig is. Een derde verdachte werd gedood in een vuurgevecht met de politie. Het motief van de daders is nog onbekend.

Lokale bestuurders reageren geschokt op de schietpartij. Een van hen meldt dat er in het gebied vaker geweldsmisdrijven plaatsvinden, maar dat dit het gewelddadigste incident is dat hij heeft meegemaakt. Zuid-Afrika heeft een zeer hoog moordpercentage, met jaarlijks ongeveer 20.000 moorden op een bevolking van 60 miljoen mensen. In het laatste kwartaal van 2022 werden meer dan 7.500 Zuid-Afrikanen vermoord, van wie meer dan 1.100 vrouwen en 315 kinderen.

Zuid-Afrikaanse autoriteiten roepen op tot snelle actie om het geweld in het land aan te pakken. Zij waarschuwen dat het geweld niet alleen een bedreiging vormt voor de veiligheid van burgers, maar ook voor de economische stabiliteit van het land.