Tien jaar cel geëist voor poging tot moord met ammoniak en mes in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tien jaar cel geëist tegen een vrouw (50) die haar liefdesrivale heeft toegetakeld met een mes in Amsterdam. Volgens het OM gaat het hier om een poging tot moord.

Het slachtoffer werd op 27 november 2016 aan het eind van de middag in flatgebouw Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost aangevallen. Uit beeldmateriaal, herkenningen door getuigen en telefoongegevens blijkt, volgens het onderzoeksteam, dat verdachte rond het tijdstip van de aanval aanwezig was in het flatgebouw. In een whatsappgesprek met een vriendin heeft de verdachte bovendien aangegeven wat ze van plan was te doen.

Het slachtoffers werd verblind met ammoniak waarna de de andere vrouw op haar zou hebben ingestoken. De foto’s van na het delict zijn volgens de officier van justitie zo gruwelijk dat zelfs ervaren rechercheurs moeite hadden om ernaar te kijken. De forensisch arts heeft aangegeven dat als na de aanval niet snel was ingegrepen, mogelijk levensbedreigend bloedverlies was ontstaan en het slachtoffer was doodgebloed.

Het OM heeft de verdachte poging moord en zware mishandeling met voorbedachten rade ten laste gelegd omdat ze de ammoniak en de steekmessen van tevoren gekocht had bij een bouwmarkt. De vrouw handelde vermoedelijk uit wraak. Het slachtoffer zou de vriendin van haar vriend zijn of zijn geweest.

‘Verdachte is enkel en alleen gestopt omdat het slachtoffer na een worsteling verdachte van zich kon duwen, is opgestaan en gillend is weggevlucht. (-) Zij heeft op een ongekend wrede wijze haar liefdesrivale willen verminken, slechts haar eigen belang voorop gesteld en daarbij het risico op de dood van het slachtoffer willens en wetens aanvaard.’ Aldus de officier van justitie.