Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tien jaar cel voor verzinnen reeks verkrachtingen en aanrandingen

Een Britse vrouw moet tien jaar de gevangenis voor het verzinnen van een reeks verkrachtingen en aanrandingen. Het ging in totaal om negen verkrachtngen en zes vermeende aanrandingen.

Begin 2013 ging een vriendin van de 25-jarige Jemma Beale naar de politie en vertelde dat een man onterecht vastzat op beschuldiging van een verkrachting in 2010. Niet lang daarna kwam Beale opnieuw met een beschuldiging van verkrachting door een andere man.

De politie startte een onderzoek en zag gaten in haar verhaal. Het onderzoeksteam had al snel het vermoeden dat al haar aangiftes inzake verkrachting en aanranding verzonnen waren.

In juli werd ze schuldig bevonden aan meineed en het frustreren van de rechtsgang. Haar valse aangiftes hadden de politie en justitie 250.000 pond en duizenden (6400) manuren gekost.

De rechter legde Jemma Beale een gevangenisstraf op van tien jaar en noemde haar een ‘leugenaar’. Volgens de rechter genoot ze ervan om het slachtoffer te zijn. Nu zal ze tien jaar door moeten brengen in een cel ergens in het Verenigd Koninkrijk.