Vuurwapens, achtervolging én een doos vol met MDMA-kristallen na ripdeal

De politie heeft afgelopen donderdag in een weiland in Lierop een lege auto en een doos vol met MDMA-kristallen aangetroffen. De vondst heeft vermoedelijk te maken met een achtervolging en een ripdeal.

Bij de politie kwam rond 17.00 uur melding binnen dat er een achtervolging gaande was tussen twee personenauto’s. Volgens getuigen hadden de daders vuurwapens en zouden de wagens elkaar opzettelijk aanrijden.

De politie startte een grote zoektocht naar beide voertuigen maar troffen niets aan. Een man die door een getuige was gezien is op de Lugendonk aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Dordrecht.

Verder onderzoek leidde de politie rond 20.00 uur naar een maisveld aan de Middenweg in Lierop. Vlakbij de wagen werd een doos aangetroffen met daarin MDMA-kristallen. De auto en drugs zijn in beslag genomen.

Met een helikopter en politiehond is in de omgeving nog gezocht naar mogelijke verdachten. Deze zijn niet meer aangetroffen. De politie vermoedt dat er sprake is geweest van een ripdeal. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de zaak.