De rechtbank in Den Haag heeft de 32-jarige Raymond K. veroordeeld tot tien jaar celstraf voor het doodschieten en wegmaken van het lijk van Rini van Setten. De rechtbank acht doodslag op Haagse Rinus, zoals Rini ook bekendstond, bewezen. De opgelegde straf is conform de eis van het OM.

Op 8 februari 2013 werd het lichaam van de 36-jarige glazenwasser Rini van Setten onderaan een dijk in Bergambacht gevonden. Van Setten zou zijn doodgeschoten in Scheveningen na een gesprek met de drie verdachten. Dat gesprek escaleerde en Rini vond daarbij de dood.

Volgens de betrokkenen zou het vuurwapen per ongeluk zijn afgegaan. Echter vindt de rechtbank dit niet aannemelijk. Een reconstructie van de gebeurtenissen ondersteunt de beweringen van de verdachten niet.  De rechtbank oordeelt dat het niet anders kan dan dat de man met het vuurwapen vanaf een afstand zou hebben geschoten.

Van de twee andere verdachten is niet bewezen dat ze hebben geholpen bij het doden van Rini wel bij het wegmaken van het lijk. Daar hebben de twee mannen respectievelijk zes en vijftien maanden celstraf voor gekregen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl