Mes
© Crime Nieuws

Vrouw hoort 10 jaar cel eisen voor doodsteken ex uit jaloezie in De Meern

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van tien jaar geëist tegen een 51-jarige vrouw uit De Meern.

Ze wordt ervan verdacht haar ex-partner met opzet met een mes in de borst te hebben gestoken, wat tot zijn dood leidde. De aanklacht suggereert dat de daad voortkwam uit jaloezie vanwege de nieuwe vriendin van het slachtoffer.

De verdachte, onder invloed van alcohol, escaleerde op 13 mei 2023, toen haar ex-partner een nieuwe relatie kreeg. Hoewel de verdachte beweert dat het slachtoffer zelf in het mes liep tijdens een confrontatie, wijst forensisch bewijs op een doelbewuste daad. De steekwond, het steekkanaal en de diepte van de wond passen niet bij de verklaring van de verdachte.

Het OM betwijfelt de bewering van de verdachte dat ze het mes pakte uit angst voor het slachtoffer. Getuigenverklaringen suggereren dat de verdachte vaak ruzie zocht en agressief was, vooral onder invloed van alcohol. Het OM klaagt de vrouw aan voor doodslag vanwege het ontbreken van bewijs voor een vooropgezet plan.

De officier van justitie benadrukt de ernst van het delict en de onomkeerbare aantasting van het menselijk leven. De geëiste straf van tien jaar moet volgens het OM zowel vergelding als genoegdoening voor de nabestaanden bieden en tegelijkertijd afschrikwekkend zijn. De rechtbank zal op 1 maart uitspraak doen.