© crime-nieuws.nl

Tien personen veroordeeld voor grootschalige handel in wiet en witwassen vanuit woonwagenkamp

De rechtbank heeft tien personen veroordeeld voor handel in wiet en witwassen vanuit een woonwagenkamp in Stein.

De politie kwam de handel op het spoor door observaties en een peilbaken onder de auto van één van de verdachten. Na uitgebreid onderzoek werd er een inval gedaan op het woonwagenkamp. Hierbij werden tienduizenden euro’s (65.000 euro) contant geld en een partij wiet aangetroffen. In twee woningen die gelinkt konden worden aan de verdachten werd nog eens 26 kilo wiet gevonden en in beslag genomen.

Volgens de hoofdverdachten ging de handel in wiet om slechts een korte periode en kleine hoeveelheden. De rechtbank gelooft dit niet en oordeelt dat er zeker vijf maanden vanuit het woonwagenkamp in wiet gehandeld werd. Er zouden dagelijks meerdere tassen met toppen naar het kamp zijn gebracht. De minderjarige neef hielp vervolgens met de verkoop ervan, aldus de rechtbank.

De twee hoofdverdachten hebben voor het maandenlang runnen van de handel in wiet een gevangenisstraf van 16 maanden opgelegd gekregen. De andere betrokkenen hebben taakstraffen tot 240 uur opgelegd gekregen voor onder meer witwassen. Twee personen werden vrijgesproken door de rechtbank.