© Instagram

Verdachten met wapens in gestolen Porsche gepakt na ANPR-hit op de A16

De politie heeft op de A16 twee mannen met wapens gepakt in een gestolen Porsche.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen dinsdagochtend een melding van een hit van een ANPR-camera op de A16. Volgens deze hit was er een als gestolen geregistreerde Belgische Porsche Macan de camera gepasseerd. Vijf minuten later kregen de agenten de auto in het zicht en gaven de bestuurder een stopteken. Op parkeerplaats Streepland bij Zevenbergschen Hoek werd het voertuig gecontroleerd.

Bij de controle van het voertuig zagen de agenten naast de bestuurder een uitschuifbare wapenstok liggen. Ook naast de bijrijder zagen zij een soortgelijke wapenstok liggen. Bij het doorzoeken van de auto troffen de agenten ook nog een valmes en twee steekwerende vesten aan. Naast de wapens bleek de bestuurder ook nog onder invloed van verdovende middelen en kon de bijrijder zich niet identificeren. Tegen verdachten, twee 26-jarige mannen uit Turnhout en Waasmunster, is proces-verbaal opgemaakt van de strafbare feiten.

Naast het proces-verbaal heeft de bestuurder ook een rijverbod van 24 uur gekregen vanwege het rijden onder invloed. In afwachting van de beslissing van de officier van justitie zijn beide verdachten na te zijn verhoord weer heengezonden. De wapens en de auto zijn in beslag genomen. De zaak van de gestolen Porsche en de auto zelf worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten.