Tiener aangehouden voor hoeken bejaarde man vanwege opmerking over scooter

Een 17-jarige jongen uit Breda is zaterdagmorgen vroeg aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht dat hij vrijdagmiddag een man van 70 heeft mishandeld in een winkelcentrum in Breda.

Het slachtoffer was vrijdagmiddag rond 15:00 uur aan het winkelen in het winkelcentrum aan de Heksenwaag. Op dat moment kwam er een jongen op een bromfiets door het winkelcentrum rijden. Het slachtoffer zei daar wat van, omdat hij vond dat de jongen te hard reed. De jongen was daar niet van gediend en sloeg het slachtoffer meerdere malen in zijn gezicht. Omstanders probeerden de zaak te sussen, maar de jongen ging ervandoor.

Een omstander ontfermde zich over het slachtoffer, dat bloedde in zijn gezicht en mogelijk een gebroken neus had. De politie werd gebeld en een onderzoek werd ingesteld. Via het kenteken van de bromfiets kwamen de agenten uit bij een adres in Breda. Daar bleek de bromfiets te staan.

De moeder van de verdachte gaf aan dat haar zoon niet thuis was, maar dat hij wel had verteld dat een man tegen zijn scooter had geschopt en dat hij daarom ruzie met hem had gekregen. Op zaterdagochtend vroeg is de verdachte in zijn ouderlijk huis aangehouden.

De verdachte wordt verdacht van mishandeling. Hij zit vast en wordt in de loop van de dag voorgeleid aan de rechter-commissaris.