Tiener gepakt met explosief na melding alerte getuige, mogelijke aanslag voorkomen

Een tiener is gepakt met een explosief na melding van een alerte getuige.

Vanmorgen heeft de politie in Dordrecht een 17-jarige Rotterdammer aangehouden, die in het bezit was van een vuurwerkbom. Deze arrestatie was mogelijk dankzij een alerte getuige die verdacht gedrag opmerkte en direct de politie inschakelde.

De oplettende getuige zag de in het zwart geklede jongeman de afgelopen nacht herhaaldelijk in verdachte omstandigheden in de buurt van het Bagijnhof rondlopen. Toen de getuige rond 06.00 uur opmerkte dat de jongen een mondmasker opdeed, aarzelde hij niet en alarmeerde onmiddellijk de politie.

De politie reageerde onmiddellijk op de melding en fouilleerde de verdachte. Tijdens de fouillering werd een vuurwerkbom aangetroffen die verstopt zat in zijn jas. Hierop werd de 17-jarige jongen aangehouden.

De politie looft de waakzaamheid van de getuige, omdat dankzij zijn snelle actie mogelijk een aanslag is voorkomen. Het is van cruciaal belang dat burgers betrokken zijn bij de veiligheid van hun omgeving en verdachte situaties melden aan de politie.

Het onderzoek naar de motieven en intenties van de verdachte is momenteel gaande. De politie zet zich onverminderd in om de veiligheid en het welzijn van de burgers te waarborgen en verdachte activiteiten tijdig te identificeren en aan te pakken.