Gekraakte PGP berichten leiden naar Utrechtse drugsverdachte, veel geld, drugs en merkkleding

De politie heeft bij een actie een verdachte gepakt voor drugshandel. Er is onder meer veel contant geld, drugs en kleding in beslag genomen.

Op dinsdag 1 augustus heeft de politie een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs. De verdachte kwam in beeld naar aanleiding van ontsleutelde cryptocommunicatie berichten.

Naar aanleiding van het verkregen bewijs is de Utrechter op dinsdag gearresteerd. Vervolgens heeft de politie een doorzoeking uitgevoerd in zowel zijn woning als een bedrijfspand aan de Amsterdamsestraatweg.

Tijdens de doorzoeking trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid contant geld aan, evenals een ponypack drugs, pepperspray, een kogelwerend vest en een slagwapen. Daarnaast zijn ook dure merkkleding, tassen en horloges, diverse gegevensdragers en een auto in beslag genomen.

De verdachte zit momenteel in hechtenis, en de politie zet het onderzoek voort om de zaak verder te ontrafelen en alle betrokkenen in kaart te brengen.

De aanhouding en de inbeslagname van deze verdachte en goederen zijn een belangrijke stap in het aanpakken van de illegale drugshandel in de regio. De politie blijft alert en vastberaden om de handel in verdovende middelen te bestrijden en de veiligheid in de stad te waarborgen.