Tiener gepakt voor aanslag met explosief op pand Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft een tiener gepakt voor een aanslag met een explosief op een pand.

Een 17-jarige Rotterdammer is op dinsdagochtend 18 april aangehouden door de politie in verband met betrokkenheid bij een explosie die plaatsvond op 21 februari bij een flat op de Sint Andriesstraat. De explosie zorgde voor een enorme klap en schade, waardoor de bewoonster van de woning naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De explosie vond plaats iets voor 11.00 uur in de wijk Bloemhof. Het explosief ging af bij de voordeur van een woning op de derde etage van een flatgebouw met vier verdiepingen. Gelukkig kon de bewoonster na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De schade was echter enorm; op drie verdiepingen waren ruiten uit de woningen geslagen. Hierdoor moesten meerdere huizen worden ontruimd omdat het niet meer veilig was om daar te verblijven.

Het onderzoek naar de explosie is nog in volle gang en de rol van de aangehouden Rotterdammer wordt nader onderzocht. Het is nog niet duidelijk wat zijn betrokkenheid bij de explosie precies inhoudt. De politie zal het onderzoek voortzetten om meer duidelijkheid te krijgen over deze zaak.