© US Army via Wikimedia Commons

Tiener schiet ouders en broertje dood omdat hij straf had vanwege slechte cijfers

Een Spaanse tiener heeft zijn ouders en broertje doodgeschoten omdat hij straf had gekregen vanwege slechte cijfers op school.

Het bloedbad vond plaats in de wijk Algoda in Elche, ten zuidwesten van Alicante. De 15-jarige jongen kreeg van zijn ouders straf en mocht niet meer internetten en tv kijken omdat hij slechte cijfers op school had. De jongen was daar zo boos over dat hij het jachtgeweer van zijn opa zocht en zijn moeder doodschoot. Zijn broertje probeerde te vluchten maar werd in zijn rug geschoten.

De jongen heeft vervolgens de lichamen verborgen en zijn vader opgewacht. Toen die thuiskwam wist hij het wapen uit de handen van zijn zoon te slaan. De jongen bleek te sterk en wist zijn vader alsnog dood te schieten. Enkele dagen leefde hij met de lichamen in het huis en speelde spelletjes en belde zijn school op en vertelde dat hij niet kon komen vanwege corona.

De moorden werden uiteindelijk ontdekt nadat zijn bezorgde tantes naar de woning kwamen. Hij bekende en is aangehouden. De rechtbank heeft de jongen de maximale straf van zes jaar opgelegd.