Tieners veroordeeld voor neersteken verkoper Mercedes GLE na afspraak via Marktplaats

De rechtbank heeft twee tieners veroordeeld voor het neersteken van een verkoper van een Mercedes GLE in Amsterdam na een afspraak via Marktplaats.

Het slachtoffer had in oktober vorig jaar zijn Mercedes GLE online geplaatst op Marktplaats om deze te verkopen. Er werd op gereageerd en er is een afspraak gemaakt voor een proefrit. De verdachten en het slachtoffer hadden op meerdere dagen op verschillende momenten contact met elkaar en spraken af om elkaar te ontmoeten nabij station Sloterdijk. Tijdens de verkoop en het bekijken van de auto ging het mis en werd de man plotseling in zijn rug gestoken. De 16-jarige en 17-jarige gingen er vervolgens vandoor met de Mercedes. De wagen werd later teruggevonden en de verdachten zijn na onderzoek aangehouden.

De rechtbank heeft de twee nu schuldig bevonden en veroordeeld. De 16-jarige verdachte uit Haarlem heeft jeugddetentie van 282 dagen opgelegd gekregen en een voorwaardelijke PIJ-maatregel (jeugd-tbs). Daarnaast krijgt hij een werkstraf van 120 uur omdat hij in de fout is gegaan tijdens de proeftijd van een eerdere veroordeling. De 17-jarige verdachte uit Haarlem heeft jeugddetentie van 105 dagen opgelegd gekregen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, en een werkstraf van 100 uur. Daarnaast moeten ze het slachtoffer samen ongeveer 81.000 euro betalen.