Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Tientallen aanhoudingen bij invallen in onderzoek grootschalige handel in cocaïne Albanese maffia

De Belgische politie heeft in een onderzoek naar grootschalige handel in cocaïne, invallen verricht en tientallen personen aangehouden.

Agenten vielen op 49 plekken in België binnen voor doorzoekingen. Ook in andere landen werden gelijktijdig panden doorzocht. Het gaat om Spanje, Italië, Duitsland, Kroatië en Nederland. Hoeveel doorzoekingen er door de Nederlandse politie zijn uitgevoerd is nog niet bekend. Naast verschillende politiediensten was ook Europol betrokken bij het grote internationale onderzoek naar drugshandel.

Volgens de Brusselse politie gaat het om een internationaal netwerk met voornamelijk verdachten afkomstig uit Oost-Europa. Het zou volgens bronnen gaan om de Albanese maffia. De zaak kwam aan het rollen door onder meer onderschepte Sky ECC pgp-berichten. De criminele organisatie bleek betrokken bij grootschalige drugssmokkel van cocaïne via Antwerpen en Rotterdam. Ook zouden er mogelijk links zijn met maffiaclans in Italië. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten