Tientallen criminelen uit Rotterdam aangehouden voor drugsrunnen in Limburg

In Limburg en omgeving zijn een groot aantal drugsrunners uit Rotterdam actief.

Dat blijkt uit een onderzoek van justitie schrijft 1Limburg. Volgens de politie gaat het voornamelijk om Rotterdammers die actief zijn en drugs runnen in Limburg. De locatie is perfect voor de drugsrunners omdat ze dan dicht bij België en Duitsland zitten. Veel klanten worden op de snelwegen in de regio geronseld. Alleen al dit jaar zijn er 44 verdachten van drugshandel aangehouden met een link naar regio Rotterdam.

De groepen zouden volgens de politie gevaarlijk zijn en bij veel dodelijke schietpartijen de afgelopen tijd blijken Rotterdamse drugscriminelen op de één of andere manier betrokken te zijn. ‘We constateren dat de leden van die criminele organisaties, gezien de steeds harder wordende concurrentie, steeds vaker het geweld niet schuwen.’ Aldus de politie.

Dat Rotterdamse drugsrunners in het grensgebied zitten is al sinds begin jaren ’90 het geval. De drugscriminelen trekken naar die regio en bouwen een klantenkring op. Zo zijn Maastricht en Venlo ook populair onder Rotterdamse drugsrunners.