Tientallen doden bij rellen in gevangenis in Venezuela na poging ontsnapping

Bij rellen in een gevangenis in Venezuela zijn tientallen doden gevallen.

Volgens verschillende bronnen zouden gedetineerden in een gevangenis in de stad Guanare hebben geprobeerd te ontsnappen. Hierop hebben militairen ingegrepen en is er met scherp geschoten op een groep gewapende gedetineerden die via de hoofdingang probeerden te ontsnappen. Vervolgens werd er onderhandeld met de overgebleven gedetineerden die uiteindelijk akkoord zijn gegaan en zich hebben teruggetrokken.

De autoriteiten melden dat er minimaal zeventien doden zijn gevallen. Volgens andere bronnen gaat het om meer dan veertig doden. De rellen zouden zijn ontstaan nadat er besloten werd dat familieleden van gedetineerden geen eten meer mochten brengen. Het is in het land gebruikelijk dat familie eten brengt voor gedetineerden.

De verantwoordelijke minister, Iris Varela, bevestigt in een interview met lokale media alleen dat zich in de gevangenis een incident heeft voorgedaan. Ze vertelde dat de directeur beschoten is en daarbij verwondingen zou hebben opgelopen. Het onderzoek naar de rellen en mogelijke verantwoordelijken is nog in volle gang.