Naar nu blijkt heeft de politie in Amsterdam op 6 november negen verdachten aangehouden op verdenking van witwassen en drugshandel. Daarbij werden een aantal woningen doorzocht waarbij er grote hoeveelheden contant geld, enkele tientallen kilo’s drugs en vuurwapens werden gevonden en in beslag genomen.

De politie had informatie binnengekregen over een aantal personen die zich mogelijk bezig zouden houden met het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Daarop werd een onderzoek gestart en werden meerdere personen geobserveerd door agenten. Bij dat onderzoek bleek dat de organisatie gebruik maakte van diverse woningen in Amsterdam en Amstelveen. Deze panden stonden onder constante bewaking van de organisatie en regelmatig werden er tassen met onbekende inhoud overgegeven.

Uiteindelijk vielen woensdag 6 november verschillende arrestatieteams van de politie zeven woningen in Amsterdam en één in Amstelveen binnen. In deze woningen troffen ze meerdere vuurwapens en nepvuurwapens aan, tientallen mobiele telefoons, professionele geldtelmachines, ruim 4,5 ton cashgeld en enkele tientallen kilo’s cocaïne.

In totaal werden bij de actie negen personen aangehouden. Een man en twee vrouwen mochten na enkele dagen weer naar huis. De overige zes verdachten blijven voorlopig nog vastzitten op verdenking van witwassen en het bezit van en de handel in cocaïne.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl