Tientallen kilo’s drugs, veel geld en woning in beslag bij invallen honderd agenten

De politie heeft met ongeveer honderd agenten invallen verricht in Enschede en onder meer een grote hoeveelheid geld en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Het hennepteam van de districtsrecherche en het basisteam van Enschede uit Twente richten zich al een tijd lang op een grootschalig onderzoek naar drugshandel. Het onderzoek toonde aan dat er één winkel uitsprong waar de verdachten, volgens de politie, grote hoeveelheden drugs verkochten aan voornamelijk Duitse bezoekers.

Op dinsdag vielen ongeveer honderd agenten op acht verschillende locaties binnen in de regio Enschede. Hierbij werden tientallen kilo’s drugs, vier auto’s en een grote hoeveelheid geld aangetroffen. De politie nam naast de drugs, geld en auto’s ook een woning in beslag.

Bij de actie zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 30- jarige en 33- jarige man uit Enschede, een 29- jarige man uit Rijssen en een 22- jarige man uit Enschede. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.