Vader en zoon aangehouden voor ladingdiefstal na wilde achtervolging

De politie heeft afgelopen nacht na een wilde achtervolging verdachten aangehouden in verband met een ladingdiefstal. Twee van de verdachten zijn een vader en zoon.

Een agent zag een bestelauto nabij Liempde rijden die vreemd weggedrag vertoonde. Nadat de politie de bestelauto een stopteken had gegeven, ging de deze er met een hoge snelheid vandoor door de bebouwde kom van Liempde. Op de snelweg A2, richting Eindhoven, zijn snelheden gehaald van 170 km/u. Ook gooiden de mannen een doos uit hun auto. Deze doos bleek eerder deze nacht buit te zijn gemaakt bij een ladingdiefstal uit een Roemeense vrachtauto op de parkeerplaats Velder langs de snelweg A2 bij Boxtel.

Via de N2 ging de achtervolging Eindhoven in. Hierbij probeerde de bestuurder van de bestelbus de politie af te schudden door met hoge snelheid door de woonwijken te rijden en tegen het verkeer in te rijden. Niet veel later sprong één van de verdachten uit de bestelauto. Agenten reageerden direct en hielden de man aan. De bestelauto reed verder en werd uiteindelijk klemgereden. De twee andere verdachten gaven zich hierop direct over.

Bij controle van de bestelauto bleek dat er valse kentekenplaten op zaten. Ook bleek het voertuig niet verzekerd, maar was niet gestolen. In de bestelbus lagen naast de originele kentekenplaten ook een koevoet en ander inbrekerswerktuig. In de weggegooide doos zaten cosmeticaspiegels. De verdachten zijn een 56-jarige vader en zijn 32-jarige zoon uit Eindhoven en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie onderzoekt de zaak.