Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Meerdere gewonden en aanhoudingen bij steekincident Amsterdam

De Amsterdamse politie onderzoekt een steekincident met meerdere gewonden.

Op zondagmiddag 13 augustus 2023 vond er een steekincident plaats op Warnsborn in Amsterdam-Noord, waarbij twee personen gewond raakten en een verdachte werd gearresteerd. De politie doet onderzoek naar de zaak en roept getuigen op om informatie te delen over het incident.

Rond 12.00 uur kwamen er meerdere meldingen binnen bij het Operationeel Centrum over een man die verschillende mensen zou hebben gestoken met een mes. Het signalement van de verdachte werd doorgegeven aan agenten ter plaatse. Bij aankomst in de straat slaagden de agenten erin de verdachte aan te houden met behulp van een stroomstootwapen. Twee slachtoffers met steekwonden werden in de buurt aangetroffen en na eerste hulp naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

De verdachte, een 19-jarige man, en de slachtoffers, mannen van 31 en 35 jaar oud, zijn allen inwoners van Amsterdam. Gelukkig konden de slachtoffers na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Het onderzoek is in volle gang, waarbij de recherche sporenonderzoek ter plaatse heeft verricht en getuigen heeft ondervraagd. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er eerdere conflicten waren tussen de verdachte en de slachtoffers. Getuigen hebben echter verklaard dat de verdachte voor het incident onsamenhangende zinnen had geschreeuwd.

De recherche doet een dringende oproep aan eventuele getuigen om zich te melden en zo meer duidelijkheid te verschaffen over het incident en de gebeurtenissen die eraan voorafgingen. Daarnaast kunnen eventuele beelden van het voorval van onschatbare waarde zijn voor het onderzoeksteam.