Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tientallen migranten vermoedelijk omgekomen na maand op zee bij Kaapverdië

De angst groeit voor het leven van minstens zestig migranten die aan boord waren van een schip dat in de buurt van Kaapverdië is gevonden.

Hoewel 38 personen zijn gered bij de West-Afrikaanse eilandengroep, waaronder een onbekend aantal kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud, blijven meer dan 60 andere migranten vermist. De kans op het vinden van overlevenden wordt als gering ingeschat, zoals aangegeven door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

In eerste instantie werd gemeld dat het schip was gekapseisd, maar later verduidelijkte de IOM dat het schip was afgedreven en ronddobberde op ongeveer 300 kilometer van de kust van het Kaapverdische eiland Sal. Het schip werd opgemerkt door een Spaans vissersschip, dat de Kaapverdische autoriteiten inschakelde.

Aan boord van het schip waren naar schatting zo’n 100 mensen, voornamelijk afkomstig uit Senegal en Sierra Leone. Deze migranten waren op 10 juli vertrokken vanuit Senegal en hadden al ruim een maand op zee doorgebracht toen het Spaanse vissersschip hun schip ontdekte. De overlevenden zijn momenteel op het eiland Sal. Senegal voert besprekingen met de lokale autoriteiten over hun mogelijke repatriëring.