Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Medewerker ontslagen bij British Museum na verdwijnen historische kostbaarheden

Het British Museum in Londen heeft een medewerker ontslagen vanwege het verdwijnen van historische kostbaarheden uit de collectie. Het museum benadrukt dat het nog niet duidelijk is of de objecten gestolen zijn of verloren zijn gegaan.

De verdwenen voorwerpen omvatten gouden juwelen, edelstenen en glaswerk dat dateert van de 15e eeuw voor Christus tot de 19e eeuw na Christus. Het merendeel van deze waardevolle stukken was niet recent tentoongesteld en bevond zich in een magazijn dat deel uitmaakt van een van de collecties van het museum.

Volgens Britse media had het museum al eerder kennis van de mogelijke diefstal van de objecten. De voorwerpen zouden al voor 2023 uit het museum zijn verdwenen. Directeur Hartwig Fischer noemt het incident “zeer ongebruikelijk” en benadrukt dat er alles aan wordt gedaan om de objecten terug te vinden. De politie is bij het onderzoek betrokken.

Naast politie-inzet heeft het museum ook een eigen onderzoeker ingeschakeld. Volgens deze onderzoeker is er duidelijk sprake van diefstal. Het British Museum, een belangrijke toeristische attractie in de hoofdstad, zet zich volledig in om de zaak op te helderen en de gestolen objecten te achterhalen.