kluisjesroof oudenbosch rabobank
De daders vertrekken met vuilniszakken vol met cash en sieraden. © Politie

Tientallen tips en getuige meldt zich bij politie inzake miljoenenroof uit kluisjeskelder Rabobank

Het onderzoek naar de spectaculaire miljoenenroof bij de Rabobank in Oudenbosch is in volle gang. Een getuige heeft zich recent gemeld en tientallen tips zijn gedeeld na de uitzending van Opsporing Verzocht.

Dit is gisteren bekendgemaakt op televisie. De ruim dertig tips zijn vooral mensen die menen te weten hoe de daders en beveiligers hebben samengewerkt. Er zou zelfs een helderziende hebben gebeld die claimt te weten waar de miljoenenbuit ligt. We hebben zo een idee dat de politie hier niet op in zal gaan.

Op maandag 5 maart werd door medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade in Oudenbosch ontdekt dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren opengebroken en leeggeroofd. De politie stelde direct een groot onderzoek in onder leiding van de officier van justitie. Bij de roof is naar schatting voor miljoenen euro’s buitgemaakt alleen de precieze omvang is niet bekend.

Op 30 april werden in verband met de miljoenenroof twee mannen aangehouden. Het gaat om de beveiligers van 43 en 45 jaar oud uit Etten-Leur en Roosendaal. De recherche vermoedt dat de rovers zich door de beveiligers hebben laten insluiten.