Deo overvallers laden hun buit in een Porsche Cayenne. © Politie

Tientallen tips na vrijgeven beelden miljoenenroof bij wildwest overval waardetransport Amsterdam

De politie heeft tientallen tips binnengekregen in verband met de miljoenenroof bij een spectaculaire overval op een waardetransport in Amsterdam.

Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt. Er zijn tientallen tips binnengekomen naar aanleiding van de vrijgegeven beelden van de overval. Het gaat om meer dan dertig. Ook in België en Frankrijk zou er aandacht zijn voor de zaak, aangezien de daders afkomstig zijn uit die landen. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie is nog op zoek naar miljoenen euro’s aan buit en vier mannen die wisten te ontkomen.

Na de spectaculaire overval op het waardetransport van Brinks bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord, ontstond er een wildwest achtervolging. De meeste betrokkenen werden aangehouden, maar een aantal wisten te ontkomen. Deze mannen zijn na de gewelddadige roof naar een safehouse aan de Langenhorst in Rotterdam gegaan.

De gezochte overvallers die wisten te ontkomen. © Politie

De voortvluchtige mannen zijn in het pand ondergedoken en later vertrokken toen alles weet rustig was. Een van de verdachten is de Marokkaanse Belg Ibrahim Akhlal (26). Hij is inmiddels internationaal gesignaleerd en zou reizen met valse identiteitsdocumenten. De andere drie mannen worden ook gezocht door politie en justitie, alleen is hun identiteit niet bekend. Van hen zijn beelden gemaakt en vrijgegeven.