Tip leidt naar vrachtwagen met 191 miljoen euro aan cocaïne op snelweg bij Barendrecht

De douane en politie hebben na een tip voor 191 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen in een vrachtwagen bij Barendrecht.

Naar aanleiding van de tip, dat er vanuit België een partij drugs onderweg was naar Nederland, werd er zaterdag een onderzoek gestart. Ter hoogte van Barendrecht werd de vrachtwagen met Belgisch kenteken van de snelweg gehaald en gecontroleerd. Toen agenten de deuren van de zeecontainer openden vielen honderden blokken cocaïne op straat.

Na de vondst werd er volgens een woordvoerder door de politie meteen opgeschaald en werd het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane opgeroepen om de vrachtwagen richting een beveiligd terrein in de Rotterdamse haven te rijden. In de laadruimte bleken 1815 pakketten te liggen met een totaalgewicht van 1822 kilogram.

De vrachtwagen werd bestuurd door een 28-jarige Roemeen. Hij is aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De cocaïne met een straatwaarde van circa 191 miljoen euro is vernietigd. Er is verder onderzoek ingesteld naar de grootschalige drugssmokkel en mogelijke betrokken personen.

De pakketten cocaïne. ©️ OM