Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Tip over drugsdealende Rotterdammers in Leeuwarden leidt naar meerdere verdachten

De politie na een tip over Rotterdammers die zich bezig zouden houden met drugshandel, meerdere verdachten aangehouden voor drugs en witwassen.

In de drugsscene in Leeuwarden was informatie naar voren gekomen dat Rotterdamse mannen nadrukkelijk bezig waren met de handel in verdovende middelen. Onlangs werden al twee Rotterdammers aangehouden terwijl zij een grote hoeveelheid drugs bij zich hadden, meldt de politie. Deze vangst was de aanleiding om verder onderzoek in te stellen.

Tijdens een gecoördineerde actie werden een aantal nieuwe verdachten van 34 en 36 jaar op de Drachtsterweg in Leeuwarden aangehouden. In hun auto trof de politie ongeveer 50 gram cocaïne en 50 gram heroïne aan. Tegelijkertijd werden invallen in de woning van een verdachte uit Sneek en in twee woningen in Hurdegaryp verricht. In het pand in Sneek werden diverse bolletjes cocaïne en heroïne gevonden. In één van de woningen in Hurdegaryp werden 23 gram heroïne, 5 xtc-pillen en een pillenmaker (voor xtc) aangetroffen. Alle verdovende middelen en de pillenmaker zijn in beslag genomen.

De politie ziet de mannen van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige Rotterdammer als degenen die de 22-jarige verdachte en mogelijk andere personen aanstuurden in de handel en verkoop van harddrugs. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.