© crime-nieuws.nl

Tip via Meld Misdaad Anoniem over energiefraude en wiet leidt tot celstraf voor wapens en drugs

Een tip via Meld Misdaad Anoniem over energiefraude en wiet heeft geleid tot de veroordeling van een man voor vuurwapens en drugs in een schuur.

Een 34-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor het bezitten van vuurwapens, munitie, metamfetamine en het zonder registratie in voorraad hebben van ketamine.

De man werd aangetroffen in een schuur in Nijmegen nadat de politie een controle had uitgevoerd na een melding van energiefraude en mogelijke aanwezigheid van een wietkwekerij. In de schuur werden vuurwapens, munitie en tassen met ketamine en metamfetamine gevonden. De man beweerde de drugs en wapens te hebben gekregen van anderen en ze te bewaren vanwege schulden.

De rechtbank oordeelde dat de doorzoeking van de woning en schuur niet onrechtmatig was omdat zowel de stiefvader als de man zelf vrijwillig toestemming hadden gegeven. De man kreeg een hogere straf dan geëist omdat de bedenkelijke omstandigheden waaronder de drugs en wapens werden aangetroffen zwaar werden aangerekend.

Eén van de wapens was doorgeladen en de hoeveelheid ketamine had een straatwaarde van rond de 200 duizend euro. De rechtbank vond een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend en legde geen bijzondere voorwaarden op.